PP 502  Kontordrejestol Hans J. Wegner 1955

Kontordrejestolen var den første Wegner-stol som vi begyndte at fremstille helt tilbage i 1989.

De første blev fremstillet i matforkromet stål, men ret hurtigt blev produktionen lagt om til rustfrit stål, og stellet blev gjort højdeindstilbart. Stellet er gennem årene blevet udført med forskellige hjul.

De senere år, har det ikke været muligt at skaffe hjul af en kvalitet som var stolen værdig, derfor har vi selv udviklet et gedigent kuglehjul i rustfrit stål. Alle dele til hjulet inklusiv den afsmitningsfri PUR-bandage som har kontakt med gulvet fremstiller vi på værkstedet i Hillerød. Vores hjul kendetegnes ved den særlige detalje, at de er udført som højre og venstre-hjul. To ens hjul skal monteres diametralt modsat på stellet for at give den letteste manøvrering.

Det rustfri understel er loddet sammen. Lodning af rustfrit stål er en disciplin der stiller store krav til omhyggelighed og faglig indsigt idet kromen i det rustfri stål let danner kromoxid ved opvarmning og umuliggør vedhæftning.

Stellet bliver leveret med en ”børstet” overflade og metalslibningen er en proces som det kræver mange års erfaring at udføre korrekt.
Til dato (2023) har vi fremstillet stel til over 800 af Wegners kontordrejestole på værkstedet.